dpp

Metro bude jezdit kvůli hokeji výjimečně až do 1:00

Hokejové MS 2024 v Praze. Autor: Lukáš KlímaHokejové MS 2024 v Praze. Autor: Lukáš Klíma

Dojde současně k tradičnímu posílení počtu vlaků na trase B.

Dopravní podnik hl. m. Prahy prodlouží kvůli dnešnímu finále mistrovství světa v hokeji provoz metra výjimečně do 1:00. Informoval o tom organizátor veřejné dopravy Ropid na svých sociálních sítích. „Upozorňujeme všechny hokejové fanoušky na možnost využití posilových vlaků metra do stanice Českošvýcarská. Dnes bude provoz na všech linkách metra prodloužen i přes půlnoc, přibližně do 1:00,“ uvedl na síti X.

Prodloužení provozu se týká všech linek. Dojde současně k posílení provozu na lince B, která obsluhuje stanici Českomoravská u O2 arény. Finále začíná ve 20:20, souboj o bronz v 15:20.

Provoz metra na lince B dopravní podnik posiloval během šampionátu také při předchozích zápasech. Metro podle dřívějšího oznámení vedoucího odboru komunikace dopravního podniku Daniela Šabíka jezdí mezi Smíchovským nádražím a Českomoravskou dvě hodiny před každým zápasem v intervalu zhruba tří minut, po zápasech ho dispečink podle potřeby posiloval o vložené soupravy.

Program s velkoplošnou obrazovkou na Staroměstském náměstí začíná dnes ve 13:00. V okolí náměstí dnes po celý den platí dopravní omezení, je například zakázaný vjezd do ulic Celetná, Pařížská, Dlouhá a Železná.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp
15 komentářů