METRANS Rail pořizuje do všech lokomotiv „navigaci“ pro strojvedoucí

Podpis smlouvy o dodávce aplikace NavTrain pro METRANS Rail. Foto: METRANS RailPodpis smlouvy o dodávce aplikace NavTrain pro METRANS Rail. Foto: METRANS Rail

Postupně má dojít k rozšíření aplikace i na německé tratě.

Druhý největší nákladní dopravce na české železnici METRANS Rail vybaví všechny své lokomotivy aplikací NavTrain od společnosti Betrian. Bývá zjednodušeně označována jako navigace pro strojvedoucí.

Aplikace sleduje průběh jízdy vlaku a upozorňuje na všechna možná snížení rychlosti či omezení během jízdy. Vznikla na základě digitalitace tabulek traťových poměrů.

Podle Metransu tímto krokem výrazně přispívají ke zvýšení bezpečnosti v železniční dopravě, neboť strojvedoucí budou mít vždy aktuální přehled o traťovém úseku, kterým právě projíždějí.

,,Naši strojvedoucí si měli možnost navigaci NavTrain vyzkoušet při své práci a velmi si pochvalovali, jak přesně tento prvek funguje a zobrazuje aktuální informace. Přistoupili jsme proto k podpisu smlouvy a chceme jít dále cestou maximální bezpečnosti na železnici. Po ETCS, které již máme na většině lokomotiv, je to další prvek ke zvýšení bezpečnosti na železnici,“ řekl jednatel METRANS Rail Martin Hořínek. Firma chce současně aplikaci rozšířit i na německé tratě, kam vlaky dopravce pravidelně jezdí.

 

Tagy Betrian Metrans Rail navigace pro strojvedoucí
72 komentářů