Manažerský přestup roku v silničním byznysu: Kroupa vyměnil ŘSD za Pragoprojekt

Generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa. Foto: ŘSDGenerální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa. Foto: ŘSD

O dalším profesním působení Jana Kroupy je po čtyřech měsících od jeho odchodu z čela Ředitelství silnic a dálnic jasno.

O dalším profesním působení Jana Kroupy je po čtyřech měsících od jeho odchodu z čela Ředitelství silnic a dálnic jasno. Kroupa se v pondělí stal novým výrobním ředitelem Pragoprojektu. Informaci deníku Zdopravy.cz dnes Kroupa potvrdil. V oboru dopravy jde dost možná o letošní nejzajímavější přestup.

Kroupa spojil většinu kariéry s ŘSD, od nástupu Dana Ťoka do funkce ministra dopravy investorskou organizaci 4,5 roku vedl. Skončil začátkem letošního května tři dny po nástupu nového ministra Vladimíra Kremlíka.

Ten chtěl podle svých slov dát ŘSD nový impuls a dynamiku, jeho volba ale nebyla šťastná. Kroupův nástupce Pavol Kováčik po třech měsících skončil za nejasných okolností.

Pragoprojekt patří k lídrům trhu dopravního projektování, majitelem je Marek Svoboda, který v pondělí dle informací Zdopravy.cz Kroupu ve firmě představil. ŘSD zároveň patří k nejvýznamnějším zákazníkům Pragoprojektu, registr smluv nabízí přes 600 záznamů o smlouvách a dodatcích mezi oběma stranami. Pragoprojekt například navrhoval dálnice D8, D3 či D7.

Tagy Jan Kroupa Pragoprojekt ŘSD
2 komentáře