Maďarské dráhy poprvé představily nové vagóny s prémiovou třídou 1+

Nový vůz ARmz. Foto: MÁV - StartNový vůz ARmz. Foto: MÁV - Start

Dopravce nové vozy označuje jako začátek další éry maďarské dálkové dopravy.

Maďarský státní dopravce MÁV-Start poprvé představil nový vůz řady ARmz, který má být ukázkou budoucnosti železniční dálkové dopravy v Maďarsku.

Vůz kombinuje bistro a první třídu včetně prémiové třídy 1+. Po představení v různých městech ho dopravce plánuje od 25. října nasadit na pravidelné spoje na na vnitrostátních spojích IC+.

„Abychom cestujícím mohli poskytovat vysoce kvalitní služby, snažíme se přijít s moderním vozovým parkem, který splňuje jejich potřeby. Plánujeme snížit průměrný věk vozidel pod 25 let,“ řekl Tamás Schanda, náměstek ministra inovací a technologie.

Dopravce pořizuje nové vozy s podporou maďarské vlády. Ve voze je patnáct míst v první třídě ve velkoprostorovém oddíle v uspořádání 2+1. Každé sedadlo je vybaveno zásuvkou a USB nabíječkou, celý prostor je pokryt kobercem. Součástí jsou i dvě kupé, která jsou tichým oddílem, každé pro šest lidí.

Novinkou jsou dvě kupé, každé pro čtyři cestující s prémiovou třídou 1+. Kožená sedadla jsou polohovatelná. Design kupé je zcela odlišný od zbytku vozu. Další snímky vozu jsou na Vagonweb.cz.

Nový vůz ARmz. Foto: MÁV - StartNový vůz ARmz. Foto: MÁV - StartNový vůz ARmz. Foto: MÁV - Start

Tagy MÁV - Start
58 komentářů