Lůžkové vozy vyslaly do Hrušek i České dráhy, u Fikáčka přespává přes 200 lidí

Spací vozy Českých drah. Pramen: České dráhySpací vozy Českých drah. Pramen: České dráhy

Celková lůžková kapacita soupravy Českých drah v Hruškách je 90 míst.

Do tornádem postižené obce Hrušky dorazil už druhý speciální vlak složený ze spacích vozů. Tři ubytovací vagony vyslaly na místo České dráhy, celková lůžková kapacita soupravy je 90 míst. Uvedla to mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

„Budou sloužit k přechodnému spaní. Koordinujeme pomoc s Hasičským záchranným sborem Jihomoravského kraje a policií,“ uvedly České dráhy a doplnily poděkování společnosti ZSSK, jejichž lokomotiva přesun vagonů z Břeclavi do Hrušek provedla.

Dráhy tak následují postup podnikatele a dobrodruha Alberta Fikáčka, který do Hrušek poslal už v pátek sedm lůžkových a lehátkových vozů pro místní obyvatele a brigádníky odklízející trosky. Soupravu přivezla lokomotiva ČD Cargo.

Podle Fikáčka v soupravě přespává přes 200 lidí. Fikáček je známý především svými železničně-kulturními projekty VlakFest a ŽiWELL Express.

Spací vůz ŽiWELL Expressu v Hruškách. Pramen: Albert Fikáček

Spací vůz ŽiWELL Expressu v Hruškách. Pramen: Albert Fikáček

Správa železnic dnes také oznámila, že k obnově provozu na II. koridoru (s dieselem a po jedné koleji) dojde nejspíš až v úterý. Původní předpoklad byl nedělní večer.

Tagy České dráhy Hrušky tornádo ubytovací vozy
55 komentářů