Lufthansa splatila předčasně část státní pomoci, použila peníze z vydaných dluhopisů

Airbus A350-900 společnosti Lufthansa. Foto: LufthansaAirbus A350-900 společnosti Lufthansa. Foto: Lufthansa

Německý dopravce ze státní pomoci zatím využil necelou třetinu schválených prostředků.

Letecká společnost Lufthansa splatila státní bance KfW část státního úvěru, kterým Německo loni zachraňovalo při životu své největší aerolinky. Současně oznámila úspěšný prodej dvou emisí dluhopisů ve výši 1,6 miliard eur. Příjem z dluhopisů umožní firmě prodloužit splatnost svých závazků.

Předčasné splacení oznámila Lufthansa v tiskové zprávě. Část dluhopisů v hodnotě 750 milionů eur bude splatná v únoru 2025 s úrokem 2,875 %, na splacení dalších 850 milionů eur má firma až tři roky navíc. U dlouhodobější emise bude platit úrok 3,75 %.

Lufthansa použila kompletní výnos z nových dvou emisí na splacení celého miliardového dluhu u státní společnosti KfW v objemu jedné miliardy eur. Současně si tak zajistila, že letos už nemusí Lufthansa splácet další úvěry v hodnotě 2,6 miliardy.

„Jsme velmi vděčni za podporu, kterou jsme získali na našem domácím trhu. Úspěšné vydání dluhopisů umožní splacení celého úvěru od KfW a dosažení nižší úrokové sazby,“ řekl finanční ředitel Lufthansy Remco Steenbergen.

Lufthansa zatím z devítimiliardového schváleného balíčku státní pomoci vyčerpala necelé tři miliardy eur.

Prodej dalších dluhopisů může být i signálem, že investoři aerolinkám stále věří. Na podzim firma úspěšně prodala dluhopisy v hodnotě jedné miliardy eur.

Tagy Lufthansa Lufthansa Group
13 komentářů