Lufthansa se vrací ke kávě a čaji zdarma, zatím jen na zkoušku

Airbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAirbus A320 německé společnosti Lufthansa se speciálním livery „Yes to Europe“ propagující myšlenku evropské integrace. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Změna přichází tři roky poté, co se německý dopravce rozhodl bezplatný palubní servis zrušit.

Letecká společnost Lufthansa začne cestujícím v ekonomické třídě na svých krátkých a středních tratích opět nabízet kávu a čaj zdarma. Půjde o letní nabídku v rámci zkušební kampaně.

Rozhodnutí přichází tři roky poté, co se německý dopravce rozhodl bezplatnou službu zrušit a nabídku z palubního servisu zpoplatnit. Cestující dostávali zdarma nadále jen láhev vody a malou čokoládu. Teplé nápoje vyšly na 3 až 4 eura, tedy v přepočtu asi 75 až 100 korun.

Podle šéfa Lufthansy Jense Rittera může vést bezplatné poskytnutí čaje a kávy k vyšší spokojenosti zákazníků, která začala strmě klesat. Voda s čokoládou zdarma v nabídce zůstává.

Trend a snaha ušetřit

Zrušení či výrazné omezení bezplatných produktů z palubního servisu je v posledních letech trendem napříč aeroliniemi, které se tímto krokem snaží ušetřit. Teplá jídla podávají například Aegean Airlines.

V roce 2021 Lufthansa uvedla, že zrušením bezplatných nápojů a občerstvení v ekonomické třídě na krátkých trasách ušetří 0,61 dolaru na pasažéra, což je v přepočtu necelých 14 korun.

Tagy káva zdarma Lh Lufthansa palubní servis zdarma
79 komentářů