Lufthansa přesouvá další A380 do Mnichova

Airbus A380 v novém nátěru od Lufthansy. Foto: LufthansaAirbus A380 v novém nátěru od Lufthansy. Foto: Lufthansa

Lufthansa bude od příštího letního letového řádu létat z Mnichova již se sedmi airbusy A380. Další dva stroje do Mnichova

Lufthansa bude od příštího letního letového řádu létat z Mnichova již se sedmi airbusy A380. Další dva stroje do Mnichova přesune ze své základny ve Frankfurtu.

Firma oznámila změny v tiskové zprávě. Pokračují tak velké přesuny letadel z Frankfurtu, které začaly loni na jaře. Tehdy šlo částečně o reakci na vysoké poplatky na největším německém letišti i změnu strategie, kdy firma chtěla posílit na dálkové lety i Mnichov. Teď Lufthansa oficiálně důvody změn nevysvětlila, ale naznačila.

Budeme růst tam, kde náklady odpovídají kvalitě služeb,“ uvedl Harry Hohmeister, člen představenstva Lufthansy. Nemusí jít přitom o poslední škrty ve Frankfurtu: v tiskové zprávě uvádí, že sedm A380 zůstane zatím ve Frankfurtu, naznačují tak možná přesun na jiná letiště.

Lufthansa s A380 od zařazení do provozu v roce 2010 létala jen z Frankfurtu, od příštího roku bude mít polovinu ze čtrnácti největších osobních dopravních letadel ve flotile v Mnichově. Díky dvěma letadlům navíc s nimi bude létat do Bostonu a celoročně do San Francisca, dále pak se stávajícími letadly do Los Angeles, Pekingu a Šanghaje. Firma naopak ukončí provoz A380 z Mnichova do Hongkongu, místo něj začne létat do Šanghaje.

Tagy A380 Letiště Frankfurt nad Mohanem Letiště Mnichov Lufthansa
6 komentářů