Lufthansa opráší další dálková letadla, která už kvůli covidu vyřadila

Lufthansa a její Airbus A340-600. Foto: LufthansaLufthansa a její Airbus A340-600. Foto: Lufthansa

Dalších pět A340-600 míří do Frankfurtu, firmě chybí nová dálková letadla.

Nedostatek nových dálkových letadel nutí dopravce oprášit stroje, se kterými již příliš nepočítali. Kvůli silné poptávce po létání se Lufthansa rozhodla pro letní letový řád vrátit do provozu dalších pět letadel Airbus A340-600. S nástupem pandemie koronaviru byl nejdelší airbus odstaven na neurčito ve španělském Teruelu, od letního letového řádu má opět vozit cestující. Část se vrátila do provozu už loni, nyní čeká restart dalších pět strojů. O znovuzařazení letadel informoval německý server Frankfurtflyer.de.

Důvodem je nedostatek dálkových letadel vybavených první třídou. Do Frankfurtu se postupně vrátí dalších pět letadel, která jsou v průměru patnáct let stará. Celkem jich tak bude mít aerolinka ve flotile deset. Už dříve Lufthansa oznámila návrat dalších A380 do provozu.

Lufthansa je společně se sesterským Swiss největším provozovatelem tohoto typu letounu. Létá ještě u íránských Mahan Air a v Kataru pro Qatar Amiri Flight. Už dříve je vyřadily například Virgin Atlantic nebo SAS. Lufthansa v A340-600 nabízí osm míst v první třídě, 44 v byznys třídě a 32 v premium economy. V ekonomické třídě je pak 213 míst.

Čtyřmotorové letouny zažily po nástupu pandemie velký odsun do šrotu. Dopravci ale nepočítali s tím, že po obnovení poptávky nebudou mít dostatek nových objednaných letadel, která by je nahradila. Airbus má zpoždění s dodávkou A350 pro Lufthansu, Boeing posunul termín dodání prvního 777X pro německého dopravce o několik let.

Tagy A340-600 Airbus A340-600 Lufthansa
39 komentářů