Lufthansa Group má další dceřinou společnost, provoz zahájí v létě

Airbus A319 v barvách City Airlines. Zdroj: Lufthansa GroupAirbus A319 v barvách City Airlines. Zdroj: Lufthansa Group

City Airlines budou mít za úkol feedovat hlavní uzly Lufthansy ve Frankfurtu a v Mnichově za nižší náklady.

Na nebi bude možné spatřit další dceřinou společnost skupiny Lufthansa Group. City Airlines zahájí provoz v létě roku 2024. Založeny byly v loňském roce, osvědčení leteckého provozovatele (AOC) získaly od německého Spolkového úřadu pro letectví v červnu. Jejich účelem bude přeprava cestujících do hlavních uzlů Lufthansy ve Frankfurtu a v Mnichově za nižší náklady než dosud.

Na začátek má dopravce létat se staršími Airbusy A319, skupina však aktuálně vyhodnocuje možnost využití letounů Airbus A220 či Embraer E2.

Německý aerotelegraph.com před několika dny informoval o interní zprávě, podle které má být v blízké době objednáno pro City Airlines 40 nových letadel s kapacitou 120 až 140 cestujících. Stroje mají být součástí velké objednávky 80 letounů, o kterých prý Lufthansa jedná s Airbusem a Embraerem.

V listopadu chce nová společnost začít s náborem personálu. Zájem hlásí především o piloty a palubní průvodčí. Upřednostněni budou uchazeči s předchozí praxí.

Firma slibuje možnost vyjednat nabídky s dobrovolnými podmínkami přechodu pro zaměstnance skupiny, kteří by chtěli k City Airlines přejít. To prý platí zejména pro pracovníky Lufthansa CityLine, které však zůstanou zachovány a po jejichž boku budou City Airlines fungovat.

Pro pasažéry by se nic měnit nemělo. Dopravce slibuje stejný servis, na jaký jsou lidé u Lufthansy zvyklí. Jiné by to nicméně mohlo být pro piloty, o jejichž cíleném znevýhodnění se aktivně spekuluje. Odbory mluví o snaze zaměstnat piloty za horších platových podmínek. Na záměr snížit mzdové náklady poukazuje i agentura Bloomberg.

Tagy City Airlines Lufthansa Lufthansa City Airlines Německo
19 komentářů