City Airlines spouští nábor, potřebují 200 členů posádek

Airbus A319 v barvách City Airlines. Zdroj: Lufthansa GroupAirbus A319 v barvách City Airlines. Zdroj: Lufthansa Group

Šanci mají i zájemci z řad nováčků.

Nová dceřinná společnost skupiny Lufthansa Group, City Airlines, zahájí provoz s 200 členy posádek. Dopravce to uvedl v tiskové zprávě vydané k zahájení náborové akce, ve které hledá piloty a palubní průvodčí.

Dopravce láká jak stávající pracovníky Lufthansy či Lufthansy CityLine, tak také nováčky. Výcvik má začít v příštím roce. V souladu s dlouhodobou personální strategií se o místa v kokpitu mohou ucházet i anglicky mluvící piloti.

První cestující se s novou aerolinkou svezou již příští léto. Jejím účelem bude přeprava cestujících do hlavních uzlů Lufthansy ve Frankfurtu a v Mnichově za nižší náklady než dosud. V počátcích má dopravce létat se staršími Airbusy A319, skupina však aktuálně vyhodnocuje možnost využití letounů Airbus A220 či Embraer E2.

Pro pasažéry by se nic měnit nemělo. Dopravce slibuje stejný servis, na jaký jsou lidé u Lufthansy zvyklí. Jiné by to nicméně mohlo být pro piloty, o jejichž cíleném znevýhodnění se aktivně spekuluje. Odbory mluví o snaze zaměstnat piloty za horších platových podmínek. Na záměr snížit mzdové náklady poukazovala i agentura Bloomberg.

Aerolinka říká, že jednání s cílem dohodnout se na podmínkách pro konkurenceschopná a jistá pracovní místa již začala.

Tagy City Airlines Lh Lufthansa Lufthansa City Airlines Lufthansa Group Německo
7 komentářů