Lufthansa Group jedná s Boeingem o Dreamlinerech pro Austrian

Boeingy 787-9 v barvách různých aerolinek skupiny Lufthansa GroupBoeingy 787-9 v barvách různých aerolinek skupiny Lufthansa Group

Letouny by mohly pocházet z původní objednávky Lufthansy na 30 těchto strojů, případně může jít o hmotnou náhradu zpožděných Boeingů 777X.

Rakouská letecká společnost Austrian Airlines by se mohla dočkat nových letadel Boeing 787 Dreamliner. O jejich pořízení již údajně jedná s americkým výrobcem mateřská Lufthansa Group. Uvedl to web AeroTelegraph, podle kterého řekl generální ředitel Lufthansy Carsten Spohr, že v modernizaci dálkové flotily je právě Austrian další na řadě.

Dálková flotila Austrian Airlines aktuálně disponuje šesti Boeingy 777-200ER a třemi Boeingy 767-300ER. Průměrný věk obou typů letounů přesahuje 20 let. Boeingy 767 mají v průměru dokonce více než 23 let. Jejich údržba je podle Spohra stále dražší, o jejich vyřazení se proto mluví již delší dobu. Podle provozního ředitele Austrianu Francesca Sciortina by mohly létat ještě asi čtyři až pět let.

Nové Dreamlinery by mohly pocházet z objednávky Lufthansy, která jich má dostat celkem 30. Společnost však jedná o potenciálním rozšíření původní objednávky, které by nahradilo kompenzace za zpoždění dodávek nových Boeingů 777X. Pro dopravce je i podle Spohra vždy lepší brát tyto platby v naturáliích, tedy obdržet raději letadlo než hotovost.

Boeingy 777 oproti tomu čeká ještě letos modernizace interiéru, jejich kapacita díky tomu vzroste na 330 pasažérů. Letecká společnost rozšíří svou třídu premium economy ze současných 24 až na 40 sedadel. Rozšíření čeká také ekonomickou třídu, a to o čtrnáct míst. Naopak business třída přijde o pět sedadel a bude mít nově kapacitu 32 pasažérů.

Tagy 787 Austrian Austrian Airlines boeing Boeing 787 Boeing 787 Dreamliner dreamliner Lufthansa Lufthansa Group
9 komentářů