Loučení se stanicí Roudná. Poslední vlaky vypraví České dráhy a Railway Capital

Míjení s rychlíkem na staré trati Soběslav - Doubí. Po modernizaci povede koridor v jiné stopě. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMíjení s rychlíkem na staré trati Soběslav - Doubí. Po modernizaci povede koridor v jiné stopě. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Po ukončení výluky a zprovoznění nového úseku koridoru začnou vlaky zastavovat v nové zastávce Myslkovice.

S příchodem září zmizí z tarifních systémů stanice Roudná v jižních Čechách. Důvodem je nový úsek IV. koridoru Soběslav – Doubí, který Roudnou míjí (nákres zde). Po staré trati projedou vlaky naposledy v pátek ráno, poté ve stanici Roudná provoz po více než 150 letech utichne. Loučení přitom zajistí zvláštní vlaky Českých drah a společnosti Railway Capital.

Posledním pravidelným zastavujícím vlakem ve směru do Veselí nad Lužnicí bude vlak Os 8207 (odj. z Roudné v 7:37), ve směru do Tábora pak spoj Os 8206 (odj. z Roudné v 8:22). Pak už budou následovat pouze dva zvláštní vlaky.

České dráhy na svůj zvláštní vlak nasadí jednotku RegioPanter, která bude vyjíždět z Roudné v 9:12 směrem na Tábor. „V tomto mimořádném spoji bude cesta bezplatná. Z Tábora zpět bude zajištěn odvoz autobusem obce Roudná a i výlukovým autobusem Českých drah za vlak Os 8209 (odjezd z Tábora v 9:30). Tento výlukový autobus mimořádně zastaví v Roudné,“ uvedly České dráhy.

Zhruba ve stejný čas bude z Roudné vypraven i historický motorák M 240.028 společnosti Railway Capital, který přijede z Tábora a bude pokračovat do Veselí nad Lužnicí.

Na nádraží v Roudné bude obec od 8:00 pořádat doprovodný program. V Komunitním centru Roudná pak bude po odjezdu posledního vlaku pokračovat kulturní program s hudbou od 10:00 až do večerních hodin.

Po ukončení výluky, při které bude Správa železnic napojovat nově vybudovaný úsek tratě, začnou vlaky ČD zastavovat v nové zastávce Myslkovice. Ta nahradí původní stanici v Roudné. Zahájení jednokolejného provozu na nové přeložce předpokládá Správa železnic 12. září.

Autor videí: Vratislav Klabouch

Tagy České dráhy IV. koridor Railway Capital Soběslav - Doubí stanice Roudná
10 komentářů