LOT přesunul jeden z dreamlinerů do Katovic, spustil dálkové lety do Karibiku

Boeing 787-8 společnost LOT v Katovicích. Foto: Piotr Adamczyk / Katowice AirportBoeing 787-8 společnost LOT v Katovicích. Foto: Piotr Adamczyk / Katowice Airport

Polský dopravce umístil do Katovic na více než dva měsíce poprvé své dálkové letadlo.

Polská společnost LOT Polish Airlines spustila tento týden dálkové lety z Katovic. Příští týdny bude létat do mexického Cancúnu a do Dominikánské republiky s Boeingem 787-8 Dreamliner

V době omezování letecké dopravy jde o nepříliš tradiční krok. Polské cestovky zájezdy do Karibiku s tímto letadlem nabízejí i tuzemským klientům.

Jedná se o charterové lety, které si objednaly polské cestovní kanceláře Rainbow Tours a TUI. Původně měly létat dva chartery týdně, nakonec se pro spojení z Katovic rozhodla i cestovní kancelář TUI, která bude nabízet lety do Dominikánské republiky jednou za deset dní.

LOT kvůli tomu nechá letadlo až do začátku května umístěné v Katovicích, dosud nikdy žádný dopravce na tomto letišti nebázoval dálkové letadlo.

Společnost Rainbow Tours naplánovala svůj první let z Katovic do Cancúnu na čtvrtek 25. února a poslední zpáteční let 6. května. V sobotu došlo k prvnímu letu do Puerto Plata v Dominikánské republice, poslední let se uskuteční 9. května.

Zákazníci, kteří přišli loni o dovolenou, mají možnost si ji letos konečně užít. Kvůli velké poptávce po letech z Varšavy jsme se rozhodli i pro lety z jihu Polska,“ řekl Grzegorz Baszczyński, předseda správní rady Rainbow Tours.

Do Dominikánské republiky se létalo z Katovic od července 2016 do března 2019. Spojení s Mexikem je novinkou. v síti charterových spojení s letištěm v Katovicích.

Tagy Dominikánská republika KTW Letiště Katovice Mexiko
22 komentářů