LOT dál posiluje spojení do Asie, začne létat na Srí Lanku. Přebírá další dreamlinery

Boeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOTBoeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOT

Polská letecká společnost LOT přidává od příštího zimního letového řádu další linku do Asie. Šestou destinací bude Kolombo na Srí

Polská letecká společnost LOT přidává od příštího zimního letového řádu další linku do Asie. Šestou destinací bude Kolombo na Srí Lance. Firma bude linku provozovat jako sezónní přes zimu.

Nová linka bude v provozu od 3. listopadu do 28. března, létat bude třikrát týdně s novými Boeingy 787-9. Letenky jsou již v prodeji, zatím ještě ne pro spojení z Prahy.

Podobně jako u jiných dálkových letů LOT jsou časy na přestup ve Varšavě relativně krátké a umožňují rychlé spojení na Srí Lanku. Dosud se z Česka na Srí Lanku létá nejčastěji se společnostmi z oblasti Perského záliv a přestupem v Dubaji, Šarždá či Dauhá.

Vidíme na Srí Lance velký turistický potenciál. Ročně z Evropy jezdí na Srí Lanku 1,8 milionu lidí a věříme, že díky pohodlnému letovému řádu s krátkým přestupem dokážeme oslovit řadu zákazníků nejen z Polska, ale i okolních zemí,“ říká šéf LOT Rafal Milczarski. Let potrvá devět hodin. Při kombinaci s přestupem linky z Prahy půjde zvládnout spojení za zhruba jedenáct hodin, což je aktuálně kvůli neexistenci přímé linky z Prahy na Srí Lanku nejrychlejší možnost, jak se na ostrov v Indickém oceánu dostat.

Srí Lanka dosud není tolik zasažena cestovním ruchem, jako jiné asijské země typ typu Thajska, je navíc velmi levná na pobyt.

Oznámení o nové lince přišlo jen pár týdnů poté, co firma začala prodávat letenky na spojení do Dillí. Minulý týden zahájila rovněž další linku z Budapešti do Londýna a oznámila dvě nové linky z maďarské metropole do Bruselu a Bukurešti.

LOT zažívá v posledních letech velkou expanzi, do konce letošního roku bude mít ve flotile už patnáct dreamlinerů. Letos převezme čtyři nové stroje.

Letový řád:
Varšava – Kolombo 15:35-05:10 středa, pátek, neděle
Kolombo – Varšava 07:35-13:30 pondělí, čtvrtek, sobota

Tagy LOT Srí Lanka
11 komentářů