LOT posiluje dálkové linky, otevírá spojení do Indie. V Evropě roste nejrychleji

Boeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOTBoeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOT

Polská letecká společnost LOT začne po více než třiceti letech znovu létat do Indie. Jde o součást expanze polského národního

Polská letecká společnost LOT začne po více než třiceti letech znovu létat do Indie. Jde o součást expanze polského národního dopravce na dálkové linky. Letos chce LOT překonat hranici deseti milionů cestujících.

LOT novou linku do Dillí spustí 17. září, létat bude pětkrát týdně. Jde už o šestou asijskou destinaci polského dopravce. LOT vybral destinaci i kvůli tomu, že Indie je po Singapuru druhá v pořadí asijských zemí, kam míří z Polska nejvíce investic. Spojení má podpořit i cestovní ruch. LOT se současně dohodl na codesharové spolupráci s Air India. V tiskové zprávě uvedl, že ročně mezi Evropou a Indií cestuje 8,9 milionu cestujících a linka má proto podle něj velký potenciál.

Na linku nasadí LOT svůj Boeing 787 Dreamliner. Linka nabídne i velmi dobré spojení českým zákazníkům. V případě letu z Prahy je ve Varšavě přestup jen hodinu a půl, na cestě zpět dvě hodiny.

LOT loni dál modernizoval svoji flotilu, zařadil do ní prvních pět Boeingů 737 MAX 8 a čtyři Embraery 190. Do konce roku převezme současně i čtyři další dreamlinery, kterých bude mít celkem 15 kusů.

Polský dopravce postavil svoji strategii z velké části na dálkových letech. Na kratších letech po Evropě čelí velké konkurenci nízkonákladových dopravců, zejména Ryanairu a Wizz Airu, pro které je Polsko důležitým trhem. Orientace mu zatím zjevně vychází: loni navýšil počet cestujících na 8,8 milionu, což je meziročně o téměř třicet procent více. Díky tomu je za loňský rok nejrychleji rostoucí evropskou aerolinkou. Letos počítá s pokořením hranice deseti milionů cestujících. Aktuálně létá s 80 letadly, v síti má více než stovku pravidelných linek. Letos firma chystá otevření spojení ještě do Miami, Varny a Bejrútu.

Letový řád nové linky Varšava – Dillí

LO 71 WAW-DEL 22: 40-09: 00 + 1 Úterý, středy, pátky, soboty a neděle

LO 72 DEL-WAW 11: 15-15: 50 Pondělí, středa, čtvrtek, sobota a neděle

Tagy LOT
24 komentářů