Los Angeles pod 8 tisíc korun za zpáteční letenku. Norse Atlantic začnou létat do USA i z Berlína

Boeing 787-9 společnosti Norse Atlantic Airways. Foto: Malcolm Nason / Flynorse.comBoeing 787-9 společnosti Norse Atlantic Airways. Foto: Malcolm Nason / Flynorse.com

Z Berlína do USA je dosud jen jediná přímá linka.

Nově vzniklá letecká společnost Norse Atlantic Airways otevírá další linky mezi Evropou a USA, poprvé i výrazně blíže k českým hranicím. Od 17. srpna začne létat z Berlína do New Yorku a Los Angeles.

Na trasu přichází s nízkonákladovým konceptem létání, díky kterému lze zpáteční letenku do Kalifornie koupit již za 317 eur (zhruba 7 860 Kč při aktuálním kurzu). Do New Yorku vyjde nejlevnější letenka na 270 eur při letu pouze s miniaturním zavazadlem, které se vejde pod sedačku. Vše ostatní je za příplatek.

Dopravce vstupuje na trasu, kde je nyní velmi slabá nabídka přímých letů. Do New Yorku létají z Berlína přímo jen United Airlines, do Los Angeles nikdo. Do New Yorku bude dopravce létat každý den, do Los Angeles třikrát týdně. Na linky společnost nasadí letadla Boeing 787 Dreamliner.

Norse Atlantic Airways vznikly loni. Byznys model výrazně připomíná dřívější působení Norwegian Air Shuttle v dálkové dopravě. „Věříme, že na trhu je prostor a poptávka po nové a inovativní společnosti, která obsluhuje nízkonákladový trh dálkových letů s moderními a úspornými stroji,“ řekl už dříve šéf firmy Bjørn Tore Larsen. Norwegian dohnal nízkonákladový model ještě před pandemií téměř ke krachu, firma z byznysu dálkových letů zcela odešla.

Dopravce začne se svým provozem 14. června z norského Osla. V srpnu se přidají spoje do USA z Londýna a Berlína.

Tagy BER BER-JFK BER-LAX Berlin Brandenburg International Norse Atlantic Airways transatlantické lety
25 komentářů