Liberec přesouvá tramvajovou zastávku. Není to kvůli dotaci, tvrdí dopravní podnik

Přesunutá zastávka Rybníček. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czPřesunutá zastávka Rybníček. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

DPMLJ plánuje vybudování nové zastávky u finančního úřadu.

Od zítřka budou cestující na tramvajových linkách centrem Liberce nastupovat na zastávce Rybníček o zhruba sto metrů jinde. Zastávka se přesouvá do Jánské ulice vedle obchodního centra Forum. Jedním z důvodů je i otevření nového P+R parkoviště u krajského úřadu.

Posun se týká jen jednoho směru k terminálu MHD Fügnerova. Ve směru k nádraží zůstává zastávka Rybníček na stejném místě. Zatím zde není přístřešek ani automat na prodej jízdenek, k vybudování má dojít v první polovině letošního roku.

Přesun zastávky se stal jedním z argumentů opozice, která kritizuje novou stavbu parkovacího domu. Stávající zastávka Rybníček totiž svou vzdáleností od parkovacího domu nesplnila podmínky dotace na stavbu P+R parkoviště v centru města.

Provozně-technický ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) Ludvík Lavička dnes potvrdil, že impuls k přesunu přišel ze strany dopravce. Tento argument dnes při otevírání parkovacího domu uvedl hejtman Martin Půta.

Levnější než dvě jízdenky na MHD. Liberecký kraj otevírá v centru parkovací dům, místo vyšlo na milion

„Zastávku jsme tam plánovali. Souvisí to i s další změnou, kterou chystáme, tedy vybudováním zastávky na třídě 1. Máje u budovy finančního úřadu v Liberci,“ řekl Lavička. Poté bude zrušena i stávající zastávka Rybníček ve směru k nádraží. Vybudování zastávky plánuje DPMLJ na dobu, kdy bude opravovat trať mezi nádražím a terminálem MHD, což by mohlo nastat příští rok.

Přesunutá zastávka vznikla jen nedaleko někdejší zastávky Soukenné náměstí. Ta byla zrušena v době, kdy začalo bourání obchodního domu Ještěd. Na druhé straně ve směru k nádraží by mělo dojít ke vzniku zastávky v době, kdy se bude tramvajový úsek opravovat. Poté dojde k přejmenování na Jánskou.

Přesunutá zastávka Rybníček. Foto: DPMLJPřesunutá zastávka Rybníček. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czPřesunutá zastávka Rybníček. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz
Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ liberec Rybníček
47 komentářů