Liberec – Bibione – Benátky. FlixBus spouští další linku k Jadranu

Autobus Scania v barvách FlixBusu. Foto: FlixBusAutobus Scania v barvách FlixBusu. Foto: FlixBus

Jde o prodloužení linky, která zatím jezdí do Salcburku.

Společnost FlixBus prodlouží od 6. června přímou linku z Liberce do Salcburku až do Itálie. Nově začne obsluhovat i letoviska Bibione a Lido di Jesolo a končit a začínat bude v Benátkách.

Zavedení přímé linky oznámil FlixBus v tiskové zprávě, jízdní řád je k dispozici zde. Po 10. září se firma vrátí opět k provozu linky jen do Salcburku.

Podle FlixBusu jde o reakci na poptávku cestujících, dopravu zajistí liberecká společnost UMSE autobusy Scania nebo VDL. Na 1016 kilometrů dlouhou trasu vyjede autobus v 5 hodin ráno z Liberce s trasou přes Prahu, České Budějovice, Český Krumlov, Linec, Salcburk a Villach. V Itálii zastaví v Udine, později v Bibione a Lido di Jeselo na pobřeží Jadranu. V Benátkách na autobusovém nádraží Tronchetto má být autobus ve 20:15. Zpět odjíždí v 8:15 z Benátek, v Liberci bude ve 23:05. Jízdenky z Liberce do Benátek začínají na 999 korunách, do Bibione na 829 korunách. Linka bude v provozu denně.

“Spojení do italských destinací rozšiřujeme, cestující o ně mají velký zájem. Od brzkého jara láká přívětivé počasí a výhodné ceny k návštěvám měst jako je Florencie nebo Boloňa, s létem letí vzhůru zájem o pláže na pobřeží Jadranu, vidíme ale i rostoucí poptávku po spojení do alpských regionů Itálie,“ řekl mluvčí společnosti FlixBus Tomáš Beránek. Letošní léto bude na spojení opět bohatší.

Tagy FlixBus UMSE
46 komentářů