Letiště v Manchesteru rušilo kvůli výpadku elektřiny lety, potíže se dotkly i spojů do Prahy

Letiště v Manchersteru. Foto: Manchester AirportLetiště v Manchersteru. Foto: Manchester Airport

/Aktualizace 6:20/Třetí největší letiště ve Velké Británii čelilo v neděli nečekanému problému. Aerolinky musely  zrušit desítky letů kvůli závadě na

/Aktualizace 6:20/Třetí největší letiště ve Velké Británii čelilo v neděli nečekanému problému. Aerolinky musely  zrušit desítky letů kvůli závadě na centrálním systému pro distribuci leteckého paliva. Na letišti tak panoval značný chaos, některé lety byly odkláněny na okolní letiště. Problém se týkal i letů do Prahy.

Letiště oznámilo závadu a problémy na svém twitterovém účtu, kde mluví o problému s rozvodem elektřiny bez další specifikace. 48 letů muselo být zrušeno. K odstranění závady došlo nakonec v noci.

Mezi zrušenými lety byla i linka easyJetu z Manchsteru do Prahy s odletem v 17:45 a Jet2 s odletem v 16:45. Obě letadla se měla z Prahy vracet do Manchesteru, odlety z Prahy jsou už zrušené.

Sociální sítě plní příspěvky cestujících, kteří v Manchesteru uvízli. Někteří už byli v letadle, kde museli strávit několik hodin než se dozvěděli, že nikam nepoletí.

Tagy Letiště Manchester
1 komentář