Brexitu a Covidu navzdory. Aer Lingus oznámil start nových linek z Velké Británie přes Atlantik

A321LR společnosti Aer Lingus. Foto: AirbusA321LR společnosti Aer Lingus. Foto: Airbus

Irské aerolinky budou první společností, která bude z Velké Británie létat přes Atlantik s A321LR.

Irská letecká společnost Aer Lingus patřící do skupiny International Airlines Group (IAG) dnes překvapila nečekaným krokem. V době, kdy většina aerolinek spíše škrtá lety, oznámila zahájení dálkových letů z britského Manchesteru.

Od 29. července začne firma létat z Manchesteru do New Yorku a do Orlanda, od 20. října na Barbados a od příštího léta do Bostonu. Dvě z těchto linek – do Bostonu a New Yorku – bude provozovat s Airbusem A321LR, zbývající dvě s A330.

Irský dopravce bude prvním, který z Velké Británie nabídne spojení přes Atlantik s úzkotrupým letadlem A321LR. Otevření letů z Manchesteru přinese 120 nových pracovních míst.

Vstup na trh dálkových letů z Velké Británie znamená podle dopravce i rozšíření možností pro cestování pro dobu, kdy očekává návrat lidí do letadel. Velká Británie patří mezi země, kde vakcinace pokročila nejvíce na světě. „Před pandemií ročně létalo z Manchesteru přes Atlantik 5,5 milionu lidí a věříme, že nové spojení pomůže vrátit se k těmto číslům,“ uvedla Karen Smart, ředitelka manchesterského letiště.

Tagy Aer Lingus Letiště Manchester transatlantické lety
3 komentáře