Letiště v Hongkongu obnovilo po dvou dnech provoz, policie nasadila pepř a obušky

Letiště v Hongkongu. By Wylkie Chan - Wylkie Chan, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11251117Letiště v Hongkongu. By Wylkie Chan - Wylkie Chan, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11251117

Letiště v Hongkongu dnes obnovilo provoz, v předchozích dvou dnech muselo kvůli protestům většinu odletů zrušit. Protivládní demonstranti zde protestovali

Letiště v Hongkongu dnes obnovilo provoz, v předchozích dvou dnech muselo kvůli protestům většinu odletů zrušit. Protivládní demonstranti zde protestovali pět dní v kuse, v pondělí večer se střetli s policií. Informovala o tom agentura Reuters.

Na letišti do dnešního rána místního času přetrvaly tři desítky protestujících. Policie odsoudila násilnosti manifestantů a uvedla, že velká skupina z nich „obtěžovala a napadla jednoho turistu a jednoho novináře“.

Zadrženo bylo pět lidí; počet zadržených přesáhl od června, kdy protesty začaly, 600 lidí. V úterý policie nasadila na letišti proti tisícovkám černě oděných manifestantů pepřový sprej a bila je obušky.

Bývalá britská kolonie Hongkong, která se v roce 1997 vrátila pod čínskou správu, čelí největší politické krizi za desítky let. To, co začalo jako protest proti zákonu o vydávání trestně stíhaných do pevninské Číny, postupně přerostlo v požadavek na větší demokratičnost politického systému a na odstoupení správkyně Hongkongu Carrie Lamové.

ČTK

Tagy letiště Hongkong
62 komentářů