Letiště Praha obnovuje exkurze, začátek přestěhovalo do Terminálu 2

Hasiči na pražském letišti. Pramen: Letiště PrahaHasiči na pražském letišti. Pramen: Letiště Praha

Příznivci letectví opět dostanou možnost poznat provoz letiště a zblízka sledovat starty, přistání i odbavování letadel.

Letiště Praha po dlouhé covidové přestávce obnovuje exkurze do svého zázemí. Příznivci letadel a letectví tak opět dostanou možnost poznat provoz letiště a zblízka sledovat starty, přistání i odbavování letadel. Exkurze jsou zatím pro školní skupiny, ke konci měsíce se otevřou i široké veřejnosti. Rezervační systém bude v provozu od 15. října na webových stránkách letiště.

V rámci exkurzí má veřejnost příležitost poznat pracovní zázemí mnoha letištních profesí a míst, kam se běžní cestující nepodívají. Průvodce přiblíží provoz letiště, shon na odbavovacích plochách, seznámí zájemce s dráhovým systémem či hasičskou stanicí.

„Měli jsme opakované žádosti zájemců o obnovu této populární turistické atrakce. Je to nejlepší způsob, jak letiště zblízka ukázat lidem a získat tak další příznivce letectví a příznivce jeho budoucího rozvoje,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Ceník zůstává stejný, vstupné činí 100 Kč. Stejnou částku pak zaplatí účastníci za parkování na tři hodiny, pokud přijedou autem. K jedné změně oproti předcovidovým exkurzím nicméně došlo. Nově budou prohlídky začínat na schengenském Terminálu 2, před kterým také mohou účastníci zaparkovat. Tradičně přitom exkurze začínaly na Terminálu 3, který je ale nyní v rekonstrukci.

Letiště začalo exkurze pořádat  v roce 2008.

Tagy exkurze na Letiště Praha letiště praha
6 komentářů