Letiště Brno odbavilo za léto nejvíce lidí v historii

Boeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště BrnoBoeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště Brno

Druhé největší letiště v zemi podle počtu cestujících zaznamenalo nejúspěšnější léto v historii. Letiště Brno odbavilo za červenec a srpen

Druhé největší letiště v zemi podle počtu cestujících zaznamenalo nejúspěšnější léto v historii. Letiště Brno odbavilo za červenec a srpen 230 665 cestujících, o pět tisíc více než v loňském roce. Vedení letiště považuje nárůst za úspěch především kvůli krizi na trhu způsobené uzemněním letadel 737 MAX.

Podle tiskové zprávy byl letošní červenec rekordním měsícem v celé historii letiště se 117 255 cestujícími. Brněnské letiště se za osm měsíců přehouplo již přes 400 tisíc a blíží se k dalšímu překonání hranice půl milionu odbavených cestujících. Odhadem by rok 2019 mohl přinést minimálně 5 % nárůst počtu cestujících oproti roku 2018.

„Letní měsíce jsou nejrušnějším obdobím v roce a i tento rok čísla odbavených cestujících oproti loňsku o něco vzrostla. Vděčíme za to především dobré bezpečnostní situaci ve světě, organizačně dobře zvládnuté krizi s Boeingy 737 MAX a podíl na výsledku má i nově otevřená linka do Berlína, odkud mohou Brňané cestovat i do atraktivních dovolenkových destinací jako je například Palma de Mallorca,“ uvedl Zdeněk Šoustal, člen představenstva Letiště Brno.

V případě Ryanairu se zdá, že linka do Berlína bude dál pokračovat, je v prodeji už i na příští letní letový řád. V prodeji jsou i lety do Londýna a Bergama.

Jihomoravský kraj se snaží do Brna přilákat dopravce na pravidelné spojení do Mnichova, zatím ne příliš úspěšně. Do první soutěže se nikdo nepřihlásil, kraj ji chce vypsat znovu.

Tagy Letiště Brno
30 komentářů