Letadlo s českými fotbalisty přistávající v Bolzanu vítaly desítky fanoušků. Kvůli prvnímu přistání Boeingu

Boeing 737-500 s českými fotbalisty společnosti KlasJet přistál v Bolzanu. Foto: Simone Femia / Bolzano Airport FBBoeing 737-500 s českými fotbalisty společnosti KlasJet přistál v Bolzanu. Foto: Simone Femia / Bolzano Airport FB

Boeing s českými fotbalisty mohl v Bolzanu přistát díky omezené kapacitě letadla, pro jiné typy je přistávací dráha příliš krátká.

Čeští fotbaloví reprezentanti dnes mohli mít při přistání v  Bolzanu chvíli pocit, že jen kvůli jejich přepravě na soustředění před evropským šampionátem vzbudili na severu Itálie velkou pozornost. Jejich přílet sledovaly podle záběrů na sociálních sítích desítky lidí kolem letiště.

Důvodem byl ale především typ letadla, který v Bolzanu přistál. Na místním letišti až do dnešního dne nikdy nepřistál žádný letoun Boeing 737. Důvodem je příliš krátká dráha, která měří jen 1296 metrů. Běžný let s Boeingem 737 by zde nemohl přistát. Dnešní premiéra byla výjimkou díky tomu: Boeing 737-500 společnosti KlasJet létá v konfiguraci jen pro 56 cestujících. Záznam letu je na Flightradar24.com.

Letiště v Bolzanu není příliš využívané, aktuálně nemá žádnou pravidelnou leteckou linku. Od půlky června by měla v Bolzanu začít provoz společnost SkyAlps.

Tagy Boeing 737-500 Bolzano BZO KlasJet
17 komentářů