Leo Express po minibusech ruší i část autobusových linek

Autobus Leo Expressu. Pramen: Leo ExpressAutobus Leo Expressu. Pramen: Leo Express

Společnost Leo Express utlumuje další část svého silničního byznysu. Po loňském zrušení linky z Prahy do Mnichova firma skončí s

Společnost Leo Express utlumuje další část svého silničního byznysu. Po loňském zrušení linky z Prahy do Mnichova firma skončí s trasou Varšava – Vídeň, která vede přes Česko a s linkou z Krakova do Bešeňové na Slovensku.

O zrušení trasy informoval polský server Fly4free.pl, mluvčí Leo Express Emil Sedlařík konec spojení potvrdil. Už loni zrušil dopravce autobusovou linku z Prahy do Mnichova.

Rozhodli jsme se zaměřit na vlakovou a návaznou autobusovou dopravu, kterou chceme posílit a také na získání závazků veřejné služby v regionech. Abychom na ně mohli soustředit veškerou svou kapacitu, zrušili jsme linku Varšava – Vídeň, u které nebylo návazné vlakové spojení v Ostravě příliš využíváno,“ řekl Sedlařík. Podle něj došlo u spojení s Polskem k rozšíření spojení díky přímému vlaku do Vratislavi. „Naše návazné autobusy budou i nadále jezdit mezi Ostravou a Krakovem a na prodloužené lince Ostrava – Krakov – Lvov.

Leo Express ruší na konci února i minibusové spoje na Zlínsku, kterými si vozil cestující k vlakům. Konec oznámil s tím, že se chce více zaměřit na vlaky a autobusy.

 

Tagy LEO Express
14 komentářů