Leo Express ruší minibusové spoje, chce se soustředit jen na vlaky a autobusy

Mikrobus Leo Expressu. Pramen: LEMikrobus Leo Expressu. Pramen: LE

Společnost Leo Express ukončí provoz minibusů, které svážejí cestující ze Zlínska k vlakům. Zruší také spojení minibusem z polského Krakova

Společnost Leo Express ukončí provoz minibusů, které svážejí cestující ze Zlínska k vlakům. Zruší také spojení minibusem z polského Krakova do slovenské Bešeňové.

Firma změnu oznámila na svých stránkách, zruší je na konci února. „Abychom se mohli naplno soustředit na náš regionální i dálkový vlakový a autobusový provoz, rozhodli jsme se omezit ostatní doplňkovou minibusovou dopravu na Zlínsku a minibus mezi Krakovem a Bešeňovou na Slovensku,“ uvedl Leo Express.

Leo Express minibusy na Zlínsku provozoval několik let, loni na jaře ještě službu rozšířil o možnost vyzvednutí a odvozu na vybrané adrese na Zlínsku. „Pilotní projekt minibusů se osvědčil z hlediska zájmu cestujících i ekonomického hlediska, ale aktuálně nemají pro Leo Express dostatečně významný přínos a především váží kapacity, které bychom rádi soustředili právě na vlakový a autobusový provoz,“ uvedl dopravce.

Firma řekla, že na Zlínsku má zájem o rozvoj vlakové dopravy. „Máme zájem například o dálkové linky Ministerstva dopravy, které do Zlínského kraje jezdí,“ uvedl Leo Express. Od letošního jízdního řádu mají na linkách Ex2 a R18 České dráhy desetiletou smlouvu. Ministerstvo dopravy nabídlo linku i konkurenci, Leo Express se však nepřihlásil.

Tagy LEO Express minibusy
52 komentářů