Leo Express oznámil jízdní řád do Krakova, vyjet má v létě o víkendech

Jednotka Stadler Flirt dopravce Leo Express. Foto: Leo ExpressJednotka Stadler Flirt dopravce Leo Express. Foto: Leo Express

Společnost Leo Express má v příštích týdnech až měsících spustit víkendový provoz vlaků mezi Prahou a Krakovem. Firma už zveřejnila

Společnost Leo Express má v příštích týdnech až měsících spustit víkendový provoz vlaků mezi Prahou a Krakovem. Firma už zveřejnila jízdní řád, který počítá se dvěma páry vlaků týdně. Zatím ale není jasný přesný start.

Jízdní řád zveřejnil Leo Express na svém twitterovém účtu v polštině.

Současně doplnil, že termín startu zveřejní „v příštích týdnech“. Polský server Rynek Kolejowy uvedl, že k zahájení provozu má dojít na přelomu června a července.

Zatímco na české straně je jízdní řád už delší dobu jasný, firma čekala na jízdní řád od polského správce kolejí – PKP PLK. Jde o vlak 1361 z Prahy do Bohumína s odjezdem v 16.10 z Prahy a 1356 s odjezdem v 8.12 z Bohumína. Vlak ale bude dál pokračovat do Polska, zatím jen o víkendu – v pátek a v neděli pojede za hranice, zpět v sobotu a v pondělí. V Krakově je vlak ve 23:19, zpět jede druhý den v 5:04.

Do Krakova přímo jezdí dosud České dráhy, ty ale jedou z Prahy už dopoledne v 10:24, z Krakova v 10:44. Přes noc jezdí ještě přímé vozy na nočním vlaku.

Leo Express je prvním českým železničním dopravcem, který získal licenci pro provoz vlaků v Polsku. Od příštího jízdního řádu chce provoz ještě posílit, jak vyplynulo z jeho oznámení zveřejněném na desce Úřadu pro přístup k dopravní infrastruktuře.

Tagy Krakov LEO Express PKP PLK Polsko
17 komentářů