Leo Express odtajnil jízdní řády vlaků do Vratislavi, jízdenka má být do tří stovek

Jednotka Stadler Flirt. Foto: Leo ExpressJednotka Stadler Flirt. Foto: Leo Express

Na veřejnost pronikl první návrh jízdních řádů pro nové přímé vlaky z Prahy do polské Vratislavi. Zavést je chce od

Na veřejnost pronikl první návrh jízdních řádů pro nové přímé vlaky z Prahy do polské Vratislavi. Zavést je chce od prosince společnost Leo Express, z velké části bude provoz vlaků doplácet Pardubický kraj.

Návrh jízdního řádu se objevil na stránkách městského úřadu Králíky, dopravce jej potvrdil. Konečná podoba bude jasná až po definitivním přidělení trasy ze strany Správy železniční dopravní cesty.

Podle jízdního řádu budou vlaky do Polska jezdit dvakrát denně a pouze o víkendech, celkem půjde o pět párů spojů. Z Prahy pojede vlak v sobotu a v neděli v 6:01 a 18:09, cestou zastaví například i v Přelouči, Chocni či Brandýse nad Orlicí. Večerní spoj pojede z Prahy ještě i v pátek. Ve Vratislavi je vlak po 4 hodinách a 34 minutách jízdy. Zpět z Polska vlaky jedou v 5:25 a 17:25 v sobotu a v neděli, v pondělí ještě ve 3:38 ráno. Vlak bude rychlejší než autobus, dosud jede nejrychlejší spoj z Prahy do dolnoslezské metropole 5 hodin a 10 minut.

Vznik nové linky umožnila smlouva Pardubického kraje s Leo Expressem. Podle mluvčího Emila Sedlaříka plánuje firma linku společně s polským dopravcem Koleje Dolnoslaskie (KD).

„V současné době probíhají jednání o definitivním provozním i obchodním řešení. Ve vlacích by měl na českém území platit mimo jiné i tarif IREDO a na polském území tarif KD. Cena jízdného za celou trasu by se měla pohybovat okolo 300 Kč (50 PLN). Řešíme i platnost přeshraničních síťových jízdenek,“ dodal Sedlařík. Podle něj firma současně připravuje zajištění návazných autobusů od těchto vlaků na Dolní Moravu.

Tagy LEO Express přímé spojení Praha - Vratislav Top
53 komentářů