Leo Express lepí děravou kasu nabídkou na adopci sedaček ve vlaku

Ukázka adoptované sedačky ve vlaku Leo Express. Foto: Leo ExpressUkázka adoptované sedačky ve vlaku Leo Express. Foto: Leo Express

Podle dopravce má adopce sedaček pomoci překonat aktuální krizi.

Společnost Leo Express vymyslela netradiční způsob, jak v době výpadku velké části příjmů kvůli vládním omezení vylepšit stav svých účtů. Nově začal dopravce nabízet cestujícím možnost takzvané adopce sedaček. Za nejméně 5000 Kč, které mohou cestující následně projezdit, si mohou na sedačku nechat vyrobit libovolný nápis.

„Stejně jako mohou lidé adoptovat například zvíře v zoo, mohou nyní adoptovat i sedačku přímo ve vlaku a pomoci tak dopravci překonat aktuální krizi způsobenou koronavirem,“ uvedl Leo Express ve zprávě oznamující zahájení nového programu.

Podmínkou je dobití takzvaných leo kreditů do 25. listopadu, v případě adopce sedačky v ekonomické třídě nejméně 5000. Jeden kredit odpovídá jedné koruně. Leo Express k nim nabízí ještě bonus 30 %. Na sedačce se pak objeví štítek s textem, který si daný zákazník přeje. V každé z pěti jednotek Stadler Flirt je celkem 237 míst.

Reklamě od konkurence se nebráníme

Může na něm mít například své jméno nebo nějaký vzkaz. Firmy pak tento prostor mohou využít pro vlastní inzerci,“ řekl mluvčí Leo Express Emil Sedlařík. Dopravce neuvádí, zda nějak omezuje nápisy či zda budou mít například konkurenční dopravci možnost ve vlaku propagovat své služby. „Jednotlivé vzkazy a texty budeme se zájemci individuálně konzultovat, ale fantazii se meze rozhodně nekladou, pokud se sdělení bude držet mantinelů dobrých mravů a také legislativních omezení. V době, kdy musejí nejen všichni lidé, ale také všichni dopravci držet pospolu, se nebráníme ani tomu, aby si sedačku koupila jakákoliv firma, byť by byla třeba konkurencí na železnici,“ dodal Sedlařík.

Leo Express sám přiznává, že jde o způsob překonání stávající nepříznivé situace. „O svou investici cestující ale nepřijde, protože si za nakoupené leo kredity následně nakoupí jízdné na vlacích, které projezdí, a díky bonusu za nákup a projetí je ještě zhodnotí až o 30 %. Leo kredity je možné využít i na nákup občerstvení na palubě,“ uvedla firma v prohlášení. To, aby cestující o peníze nepřišli, má ale ještě další podmínku: firma musí přežít.

Dopravce nedávno požádal o posunutí splatnosti desetimilionového úvěru. Leo Express ale současně věří v částečnou kompenzaci od státu, po Českých drahách požaduje více než miliardu korun za podnákladové ceny.

Tagy adopce sedaček LEO Express Top
114 komentářů