Kritický den na přejezdech. Na dvou místech se srazilo nákladní auto s vlakem, třetí byla u Žatce

Nehoda nákladního auta s osobním vlakem u Staré Huti. Foto: Drážní inspekceNehoda nákladního auta s osobním vlakem u Staré Huti. Foto: Drážní inspekce

Na dvou tratích dnes zastavila provoz srážka nákladního automobilu s osobním vlakem. Po nehodě u Staré Huti mezi Dobříší a

Na dvou tratích dnes zastavila provoz srážka nákladního automobilu s osobním vlakem. Po nehodě u Staré Huti mezi Dobříší a Mníškem pod Brdy došlo k podobné srážce i na trati mezi Chlumcem nad Cidlinou a Městcem Králové. Ke srážce auta s vlakem došlo i u Žatce.

O nehodách informovala Drážní inspekce a Správa železnic. Provoz na tratích je zastaven.

Vlak s nákladním autem se dnes před 12:00 srazil ve Staré Huti na Příbramsku, záchranáři podle mluvčí Petry Effenbergerové ošetřili čtyři lehce zraněné. Podle mluvčího středočeských hasičů Petra Svobody vlak vykolejil, ale není převrácený. Podle Schindlové vykolejil jeden ze tří vagonů. „Ve vlaku byli dva cestující a tři zaměstnanci,“ uvedla policejní mluvčí.

„Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži,“ doplnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Mezi zraněnými je strojvedoucí, řidič nákladního vozu a dva cestující. Podle Effenbergerové byli všichni po nezbytném ošetření na místě převezeni do příbramské nemocnice. Podle Schindlové dechová zkouška ukázala, že řidič nákladního vozu nebyl pod vlivem alkoholu.

K druhé nehodě došlo v 15 hodin na železničním přejezdu v Běrunicích na Nymbursku. Při ní se zranily tři děti. Jedno z nich těžce, další středně těžce a jedno lehce. Celkem záchranná služba ošetřila a odvezla do nemocnice pět lidí, všichni byli z vlaku. Vlak po nehodě vykolejil. Řidič kamionu vyvázl bez zranění. Nehoda nastala na přejezdu, který není chráněn závorami. Přejezd je zde chráněn výstražným křížem a značkou stop.

České dráhy zavedly v úseku mezi Městcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou náhradní autobusovou dopravu. Komplikace se podle jejich webu očekávají do 20:30. Jde o jednokolejnou regionální trať. Vede z Chlumce nad Cidlinou přes Městec Králové, Dymokury a odbočku Obora, dále společně s tratí z Jičína do Křince.

Nehoda podvečer ovlivnila i provoz na rychlíkové lince z Plzně do Mostu. Ta skončila bez zranění.

https://www.facebook.com/gwtrainregio/posts/1216797231849305

 

ČTK + Zdopravy

Tagy nehody na přejezdech Správa železnic Top
262 komentářů