Královéhradecký dopravní podnik mění stejnokroje, testovalo je třináct řidičů a řidiček

Nové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Hradce Králové. Foto: DPmHKNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Hradce Králové. Foto: DPmHK

Dopravce za nové uniformy zaplatí 3,1 milionu korun.

Dopravní podnik města Hradce Králové (DPmHK) začne letos s výměnou uniforem pro své provozní zaměstnance. Nové stejnokroje získá více než 250 zaměstnanců.

Oficiálně představuje dopravce nové uniformy dnes, zaplatí za ně 3,4 milionů korun. Vybraným dodavatelem je společnost ILLA & Partners, která vyhrála poptávkové řízení a nahradila původního dodavatele, společnost Xena Bohemia.

Dostanou je všichni řidiči a řidičky, směnoví dispečeři a revizoři. „Prioritou podniku je nejen moderní reprezentativní vzhled, ale i pohodlnost oblečení a uniformy jsou také velmi důležitou součástí identifikace zaměstnanců,“ řekl mluvčí DpmHK František Meduna. Přestrojení bude probíhat během první poloviny letošního roku. Nové uniformy, které mají celkem 11 oděvních součástí, nahradí stávající, které už jsou vzhledově i materiálově nevyhovující.

K dispozici mají zaměstnanci dlouhé kalhoty (volitelně pak budou k dispozici i pánské krátké kalhoty), sukně, košile s krátkým i dlouhým rukávem, svetry pletené (pulovr s výstřihem do V), vesty (opět s výstřihem do V), softshellové a zimní bundy – tedy ve verzích pro různá roční období, ale i dámská saka či šátky /pro řidičky/, kravaty a čepice kšiltovky (unisex).

Stejnokrojové součástky byly testovány ve zkušebním provozu těmi, kteří je budou denně oblékat. Dopravce vloni vybral třináct řidičů a řidiček, kteří byli od samého počátku součástí pracovní skupiny vedení společnosti, která se novými stejnokroji zabývala. Na přelomu října a listopadu 2020 pak probíhalo zkoušení a odběry měr. V samotném poptávkovém řízení se také například hodnotily užitné vlastnosti odpovídající trendům současného odívání, použití lehkých, prodyšných a nemačkavých materiálů, vhodnost pro všechny věkové i hmotnostní kategorie, moderní vzhled a snadná udržovatelnost oděvů.

„Chceme, aby se naši řidiči cítili dobře i proto, že jejich pohoda je významnou složkou všech možných opatření podporujících bezpečnost městské hromadné dopravy,“ řekl Zdeněk Abraham, předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové.

Nové uniformy mají od konce loňského roku také zaměstnanci brněnského dopravního podniku.

Nové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Hradce Králové. Foto: DPmHKNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Hradce Králové. Foto: DPmHKNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Hradce Králové. Foto: DPmHKNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Hradce Králové. Foto: DPmHKNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Hradce Králové. Foto: DPmHK
Tagy Dopravní podnik města Hradce Králové DPMHK stejnokroje
12 komentářů