Krakov koupí další nové Lajkoniky, od Stadleru bude mít 110 tramvají

Tramvaj Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástTramvaj Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal Chrást

Krakovský dopravní podnik postupně vyřazuje všechny vysokopodlažní tramvaje.

Krakovský dopravní podnik MPK Kraków pokračuje v rozsáhlé modernizaci tramvajové flotily. Firma tento týden podepsala s výrobcem tramvají Stadler smlouvu na dodávku dalších 25 nových tramvají Stadler Tango Lajkonik.

Dopravce další kontrakt oznámil v tiskové zprávě. Důvodem nákupu je postupné vyřazení vysokopodlažních tramvají. Na nákup čerpá MPK evropské dotace.

Stadler do Krakova postupně dodá celkem 110 nových tramvají v rámci pěti různých kontraktů. První smlouva byla podepsána v lednu 2018 na dodávku 35 vozidel, tyto tramvaje už po městě jezdí. Letos v dubnu podepsal MPK Kraków smlouvu na dodávku až 60 tramvají Tango Kraow Lajkonik II.

V ulicích Krakova jezdí aktuálně 15 nových tramvají, poslední začala jezdit tento čtvrtek. Další dvě jsou už v Krakově, probíhá u nich přejímka.

Nové tramvaje jsou tříčlánkové se čtyřmi podvozky, jsou 33 metrů dlouhé. Kapacita je 238 cestujících, z toho 75 sedících. Jsou nízkopodlažní a vybaveny klimatizací.

 

Interiér tramvaje Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástStanoviště řidiče tramvaje tramvaje Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástInteriér tramvaje Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástInteriér tramvaje Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástInteriér tramvaje Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástInteriér tramvaje Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástInteriér tramvaje Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástTramvaj Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástTramvaj Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástTramvaj Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástTramvaj Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástTramvaj Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástTramvaj Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástTramvaj Stadler Tango NF Lajkonik v Krakově. Foto: Michal ChrástTramvaj Stadler Tango Lajkonik. Foto: MPK Kraków
Tagy MPK Krakov Polsko Stadler Tango Lajkonik Top
20 komentářů