Kvůli autům na objížďce chce kraj udělat ze silnic u Jablonce jednosměrky

Silnice z Milířů do Rádla (tento úsek bude obousměrný i přes zimu). Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czSilnice z Milířů do Rádla (tento úsek bude obousměrný i přes zimu). Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Podle šéfa krajských silničářů je situace na neoficiálních objízdných trasách do Jablonce nad Nisou už neudržitelná.

Krajská správa silnic Libereckého kraje (KSS LK) chce nejméně na zimu zjednosměrnit dvě silnice ve svém vlastnictví, které používají řidiči jako neznačenou objízdnou trasu pro cesty do Jablonce nad Nisou během uzavírky křižovatky Rádelský mlýn a úseku silnice I/65.

Jde konkrétně o úseky Jeřmanice – Milíře a Pelíkovice – Radoňovice. „I když nejde o oficiální objízdné trasy, situace na těchto silnicích je neudržitelná. Přes zimu si nelze představit,  že by po těchto silnicích jezdila auta oběma směry,“ řekl ředitel KSS LK Jan Růžička. V případě úseku z Jeřmanic do Milířů navrhuje, aby ke zjednosměrnění došlo po celou dobu výstavby křižovatky.

Návrh na dopravní omezení řeší nyní odbor dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje. „Běží správní řízení, během kterého není možné tento návrh komentovat,“ řekl mluvčí krajského úřadu Jan Mikulička.

Zákaz vjezdu má být v úseku od Jeřmanic do Milířů, opačným směrem projet půjde. V případě druhého úseku nebude silnic průjezdná ve směru od Rychnova u Jablonce nad Nisou na Hodkovice nad Mohelkou.

Oficiální objízdné trasy jsou delší, vedou například přes Liberec či Železný Brod. I navigace často řidiče směrují na tyto úzké silnice III. třídy, což vede k velkým komplikacím v provozu i ke stížnostem místních, kterým oprava výrazně zkomplikovala život. Došlo k řadě vyhrocených situacích, kdy například neznámý pachatel nastražil na silnici hřebíky.

Rekonstrukce křižovatky má skončit příští rok v prosinci, původní termín počítal s dokončením až v červnu 2022.

Tagy I/35 I/65 Jablonec nad Nisou Krajská správa silnic Libereckého kraje Liberecký kraj Rádelský mlýn uzavírka Rádelský mlýn zjednosměrnění silnic
35 komentářů