Koridor u Karlštejna čeká dva dny výluka, skalní převis preventivně odstraní

Vykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.czVykolejení rychlíku Berounka mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní. Foto: ŽESNAD.cz

Doprava bude nahrazena autobusy a odklonem přes Rudnou.

Správa železnic přeruší zítra a ve středu během dne provoz na koridorové trati mezi Prahou a Berounem. Důvodem je sanace svahu v úseku, kde minulý týden najel rychlík do spadlé skály.

Omezení se týká úseku Zadní Třebaň – Karlštejn. K zastavení provozu dojde vždy od 7 do 19 hodin. „Ve spolupráci s odborníky byl dnes po očištění svahu nad železniční tratí stanoven další postup sanace, bude provedeno preventivní odstranění problematického převisu,“ uvedl mluvčí Správy železnic Jan Nevola.

Osobní doprava v tomto úseku bude nahrazena autobusy, případně bude vedena odklonem přes Rudnou u Prahy. V nočních hodinách bude zachován jednokolejný provoz pro nákladní dopravu. Během výluky bude za pomoci horolezců a dvoucestné techniky probíhat odstraňování a odvoz utržené části skalního převisu.

K obnovení provozu na trati došlo v pátek večer, krátce poté se na trati objevily další kameny. Od té doby zde k žádné mimořádné události již nedošlo.

Stav trati u Karlštejna na počátku července 2022. Foto: archiv Zdopravy.czStav trati u Karlštejna na počátku července 2022. Foto: archiv Zdopravy.czStav trati u Karlštejna na počátku července 2022. Foto: archiv Zdopravy.cz
Tagy Správa železnic Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun
68 komentářů