Koridor u Budějovic zastavila závada na trati, železniční svršek padal z mostu na dálnici

Stará jednokolejná trať Ševětín – Č. Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářStará jednokolejná trať Ševětín – Č. Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Závada se vyskytla na starém jednokolejném úseku koridoru mezi Hlubokou nad Vltavou a Ševětínem.

(Aktualizováno 16:30) Provoz na železničním koridoru severně od Českých Budějovic byl dnes před 14. hodinou na žádost policie zastaven. Důvodem je závada na trati. Předpokládaný čas opětovného zprovoznění kladla Správa železnic původně na 17:00, nakonec byly vlaky na trať opětovně vpuštěny před 16:00. Úsekem musejí projíždět sníženou rychlostí 50 km/h.

Závada se vyskytla na starém jednokolejném úseku koridoru mezi Hlubokou nad Vltavou a Ševětínem. Podle stránek Českých drah k mimořádnostem je poškozená mostní konstrukce a části traťového svršku odpadávají na silnici pod mostem. Jak upřesnil mluvčí Správy železnic Martin Kavka, jde o most přes dálnici D3.

„Na místě je již odborný personál Správy železnic, který zjišťuje rozsah poškození a bezpečnost traťového svršku, zda-li je možné přes něj bezpečně pokračovat,“ uvedly České dráhy krátce po uzavírce. Pro cestující zajistily náhradní autobusovou dopravu, která pendlovala mezi Českými Budějovicemi a Veselím nad Lužnicí. Některé dálkové vlaky byly zrušeny.

Podle Kavky omezení v místě potrvá do doby vyhodnocení kontrol a zajištění mostu.

Tagy České dráhy IV. koridor Správa železnic
9 komentářů