Konkurence pro RegioJet a FlixBus. Lutan začíná s linkou mezi Libercem a Prahou

Autobusy Bova Magiq pro linku Praha - Liberec společnosti Lutan. Foto: PragotourAutobusy Bova Magiq pro linku Praha - Liberec společnosti Lutan. Foto: Pragotour

Dopravce nabídne zatím tři páry spojů denně.

Na přímém autobusovém spojení mezi Libercem a Prahou začíná dnes jezdit nový dopravce. Konkurovat RegioJetu a FlixBusu bude nově společnost Lutan, která se dosud zabývá hlavně regionální dopravou ve Středočeském kraji.

Mezi Libercem a Prahou bude jezdit třikrát denně s cenou 99 korun. O startu linky informoval jako první Busportál. Jde o první komerční linku Lutanu, jízdní řád je k dispozici zde.

Lutan na rozdíl od RegioJetu a FlixBusu nebude v Liberci zastavovat na terminálu MHD Fügnerova, který je u linek do Prahy nejvíce využívaný, bude jezdit pouze z autobusového nádraží. V Praze bude jezdit na Černý Most, některé spoje až na Nádraží Holešovice.

Podle jízdného řádu pojedou autobusy z Liberce v pracovní dny v 6:00, 11:00 a 16:00, z Prahy – Černého Mostu pak v 8:30 (8:45 pondělí), 13:10 a 18:30 (18:15 pátek). O víkendech počítá dopravce se dvěma spoji denně.

Dva autobusy Bova Magiq

Jízdenky jsou v prodeji přes Bileto na stránkách dopravce či přes IDOS a Amsbus. Cena 99 korun zásadně nevybočuje ze současné úrovně na trase: RegioJet při nákupu online prodává jízdenky za 99 nebo 109 Kč, FlixBus začíná svůj dynamický tarif na 89 Kč, ale většina jízdenek se prodává za cenu přes stokorunu.

Mezi Libercem a Prahou jezdí ještě kraji objednávaná linka 345, která je ale zastávková a slouží s výjimkou spojů v noci a časně ráno spíše k úsekové přepravě.

Na trase budou jezdit autobusy Bova Magiq od Pragotour. Ten odprodej dvou kusů oznámil v polovině srpna na svém facebookovém profilu. Vozy jsou vybaveny klimatizací.

Tagy Liberec - Praha Lutan
45 komentářů