Konec „panťáků“ v pravidelném provozu. Do konce roku zbývající jednotky 460 nahradí RegioPantery

Jednotka řady 460. Foto: České dráhyJednotka řady 460. Foto: České dráhy

Už v dubnu zmizely z turnusů v Moravskoslezském kraji.

Z české železnice zmizí letos další řada drážních vozidel. Do konce roku České dráhy vyřadí poslední jednotky řady 460 přezdívané panťák. Aktuálně jsou v pravidelném provozu již jen v Olomouckém kraji, Moravskoslezském již nejsou turnusovány.

Konec jednotek potvrdila mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. Ve stavu jich má dopravce ještě osm. Už na konci března zmizely z turnusů v Moravskoslezském kraji

V Moravskoslezském kraji nyní neturnusujeme už ani jednu z těchto jednotek. Nahradily je zde nové jednotky RegioPanter,“ uvedla Rajnochová.

Celkem šest jednotek je nyní nasazováno na výkony v Olomouckém kraji. Jezdí na osobních a spěšných vlacích Olomouc – Přerov – Hranice na Moravě – Vsetín a Olomouc – Prostějov – Nezamyslice. „K jejich náhradě dojde během druhé poloviny roku 2023 prostřednictvím nově dodaných jednotek RegioPanter řady 640.2,“ dodala Rajnochová.

Jednotky 460 byly vyráběny v letech 1974–1978 ve Vagonce Tatra ve Studénce, celkem se jich vyrobilo 43. Vycházejí z jednotek 560, jejichž provoz skončil již loni.

Tagy 460 České dráhy jednotka 460
199 komentářů