Kolony u Kolína. Od pondělí začne na silnici I/38 další kyvadlový provoz

Oprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSD

Oprava je rozdělena na dvě etapy, pokračování čeká řidiče na jaře.

Na silnici I/38 u Kolína začne v pondělí další velká oprava, která přinese tvorbu velkých kolon kvůli chystanému provozu. Začne úprava úseku mezi Starým Kolínem a Malínem, který je dlouhý 4,1 kilometru.

„S ohledem na intenzitu provozu na této významné komunikaci I. třídy musí řidiči počítat se zdržením a tvorbou kolon, zejména v dopravně vytížených časech,“ varoval Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Opravou projde 4,1 kilometrů dlouhý úsek přibližně od křižovatky se sil. III/3277 (na Starý Kolín) až po Malín, kde je mimoúrovňová křižovatka Nové Dvory se silnicí I/2 mezi Kutnou Horou a Pardubicemi.

Zakázku za 66,9 milionů získala společnost Silnice Čáslav. ŘSD opravu vysvětluje podélně vyjetými kolejemi, prasklinami a výtluky. „Povrch komunikace je postižen výspravami. Na základě výsledků diagnostiky tak dojde na obnovu krytu a sanaci okrajů vozovky,“ dodal Buček.

Součástí stavebních prací je i oprava stávající silniční kanalizace v prostoru mimoúrovňového křížení silnice I/38 se silnicí I/2. Dále bude řešeno dosypání krajnic, odvodnění komunikace výměna a doplnění zádržného systému a obnova vodorovného značení plastem.

Od 6. 9. 2021 do 31. 10. 2021 začnou práce na dvou úsecích proti sobě. Letos projde opravou úsek mezi odbočkou na Kaňk a Hlízov. Současně projde opravou ve směru od Čáslavi úsek od čerpací stanice Shell po mimoúrovňovou křižovatku. „Opravovat se bude za provozu po polovinách vozovky a jezdit se bude volným jízdním pruhem s kyvadlově řízenou dopravou,“ dodal Buček. Zbývající úseky se budou opravovat na jaře příštího roku.

Podle posledního sčítání úsekem denně projede přes 20 tisíc aut. Po nedávném omezení u Pňova tak půjde o další velkou akci na této silnici na Kolínsku, kde řidiče budou čekat velké fronty.

Tagy I/38 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Silnice Čáslav Starý Kolín - Malín
18 komentářů