KLM zastaví prodej letenek z Amsterdamu, potřebuje ulevit přetíženému letišti

Embraer 175 společnosti KLM v Amsterdamu. Foto: KLMEmbraer 175 společnosti KLM v Amsterdamu. Foto: KLM

Letiště opět čelí velkému nedostatku personálu.

Amsterdamské letiště Schiphol čelí dalším velkým problémům s nedostatkem zaměstnanců na odbavení a u bezpečnostní kontroly. Až do pondělí proto největší dopravce na letišti, společnost KLM, přeruší prodej letenek na velkou část letů. Informovala o tom agentura Reuters.

Třetí největší letiště v Evropě čelí v posledních měsících nedostatku personálu, ten vygradoval na přelomu dubna a května rušením desítek letů. Volná místa v letadlech chce KLM využít pro cesty těch, kteří přišli v posledních dnech o let kvůli dlouhému čekání při kontrole.

Letištěm Schiphol prošlo v roce 2019 přes 70 milionů pasažérů a bylo nejrušnějším evropským letištěm podle počtu odbavených letadel. V době pandemie covidu-19 se ale počet cestujících dramaticky propadl. Od letošního března, kdy v zemi přestala platit většina protipandemických opatření, počet pasažérů opět rapidně stoupá.

Letiště dnes představilo akční plán, který má zabránit opakování podobných situací. Chce přijmout více lidí a zvýšit jim mzdy, mluví také o „optimalizaci toku cestujících“ a dohodách s leteckými společnostmi.

Tagy AMS KLM Schiphol
25 komentářů