KLM posílí v Praze, do Amsterdamu nabídne až šest letů denně

Embraer letecké společnosti KLM v Praze. Zdroj: Letiště PrahaEmbraer letecké společnosti KLM v Praze. Zdroj: Letiště Praha

V letovém řádu přibude další večerní rotace.

Nizozemská letecká společnost KLM plánuje v letním letovém řádu na trase mezi Prahou a Amsterdamem vypravovat až šest letů za den. Vyplývá to z jejího rezervačního systému.

Informaci potvrdil deníku Zdopravy.cz i mluvčí pražského letiště Michal Procházka. Podle něj půjde na této lince o historicky nejvyšší počet letů.

„V omezených časových úsecích a ve vybraných dnech budou šest letů denně nabízet také British Airways, a to do Londýna. Společnost LOT pak nabídne až pět letů denně do Varšavy a Lufthansa až pět letů denně do Frankfurtu,“ poukázal Procházka na četnost letů na některých trasách.

Šestá denní rotace cestujícím KLM ještě více usnadní přestupování v Amsterdamu na návazné lety. Šestkrát denně se bude z Ruzyně létat vždy kromě sobot. V pondělí, úterý, středy, čtvrtky a pátky v 6:05, 8:50, 11:15, 14:20, 18:30 a 19:20, v neděli pak v 6:05, 8:50, 11:10, 14:20, 18:30 a 19:10. Od července dojde k posunu posledního letu z Prahy kromě neděl až na 21:40

Pravidelnou linku Praha – Amsterdam provozuje také easyJet. Nízkonákladový dopravce nabízí na trase až dva lety denně. KLM létají do Prahy od roku 1935, z kbelského letiště se na Ruzyň přesunuly po jejím otevření o dva roky později.

Tagy AMS Amsterdam KLM letiště praha prg PRG-AMS
60 komentářů