Kam směřuje osobní doprava Českých drah. Hostem dalšího podcastu bude její šéf Jiří Ješeta

Jednotka 844 RegioShark v Plzni. Foto: České dráhyJednotka 844 RegioShark v Plzni. Foto: České dráhy

Pandemie a s ní spojená opatření zasadily počtu cestujících ve vlacích i tržbám z jízdného silnou ránu.

Podcasty Cesty Zdopravy.cz vstupují do druhé sezony. Po roce jsme proto pozvali k mikrofonu znovu jednoho z vrcholových manažerů Českých drah; pozvání přijal Jiří Ješeta. Před rokem byl hostem podcastu generální ředitel ČD Ivan Bednárik.

Jiří Ješeta. Pramen: České dráhy

Jiří Ješeta. Pramen: České dráhy

Jiří Ješeta je členem představenstva ČD odpovědným za osobní dopravu a náměstkem generálního ředitele ČD. Svůj profesní život věnoval celý dráze, v mládí začínal jako výpravčí a postupně se vypracoval do vrcholového vedení společnosti.

Osobní dopravu největšího tuzemského dopravce na železnici vede v těžké době, kdy pandemie a s ní spojená opatření zasadily počtu cestujících ve vlacích i tržbám z jízdného silnou ránu.

Budou ČD zdražovat? Kolik zaměstnanců je nakonec kvůli pandemii opustilo? Jaký je dosavadní účet za pandemii? Bude muset dopravce omezit investice do nových vlaků? Jaké nákupy chystá? Budou peníze na nostalgii na kolejích? Jak vypadá z pohledu ČD budoucnost dálkové a regionální dopravy v Česku? Přežijí motoráky řady 810 rok 2030? Bude podle ČD pokračovat vlna omezování provozu na regionálních tratích, která začala ve Středočeském kraji? Jak dnes vnímají ČD svou konkurenci na kolejích? Co si slibují od založení svazu dopravců v osobní dopravě SVOD Bohemia? Existuje nějaká cesta, jak přimět Správu železnic efektivněji koordinovat výluky?

Své otázky na Jiřího Ješetu můžete přidat i vy, naši čtenáři. Pište je do diskuse k tomuto článku až do úterního večera.

Tagy České dráhy Jiří Ješeta podcast Cesty Zdopravy.cz
129 komentářů