Podcast: Zajímá mě sezonní vlak na Jadran i spojení na Ukrajinu, říká Bednárik

Ivan Bednárik. Foto: Jan Chaloupka/ České dráhyIvan Bednárik. Foto: Jan Chaloupka/ České dráhy

České dráhy plánují nové tablety pro strojvedoucí, chystají investice ve výši 130 miliard korun.

Hostem prvního rozhovoru  podcastu Cesty Zdopravy.cz je generální ředitel Českých drah Ivan Bednárik. V čele největšího osobního dopravce na české železnici je už více než dva měsíce a jeho úkolem je teď hlavně pomoci Českým drahám zvládnout ekonomické dopady pandemie. Jak tedy vypadá krizový plán Českých drah?

V rozhovoru, který si zde můžete poslechnout, mluví Ivan Bednárik o propouštění, o podnikatelském plánu na rok 2021. Hovoří také o investicích: do nové techniky by mělo jít v příštích  deseti letech 130 miliard korun.

S tím souvisí i aktuální stav výběrových řízení na vozy pro dálkovou dopravu, motorové jednotky nebo vícesystémové lokomotivy. Jak se staví České dráhy k dalšímu provozu motorových vozů řady 810 a proč se musíme připravit na konec dieselů na kolejích?

Natáčení podcastu s Ivanem Bednárikem

Natáčení podcastu s Ivanem Bednárikem

Ivan Bednárik odpovídal také na otázky čtenářů deníku Zdopravy.cz. Strojvedoucí ČD by se měli brzy dočkat nových tabletů s větším množství informací, uvedl v podcastu. Došlo také na otázky, zda ČD uvažují o vstupu do segmentu autobusové dopravy, zda by byly ochotné uvažovat o zlevnění síťové jízdenky IN 100 nebo jestli budou v sezonně chtít soutěžit s RegioJetem o cestující, kteří pojedou k Jaderskému moři.

Vzhledem k velkému množství otázek jich část odpověděl písemně, zveřejníme je v příštích dnech samostatně. Celý rozhovor vám přinášíme v podobě, jak byl natočen. Bez dodatečných zásahů a střihů. Odebírat můžete podcast Cesty Zdopravy.cz také na Spotify, Google Podcasts a Apple Podcasts.

Tagy České dráhy Ivan Bednárik Top
162 komentářů