Jen pro očkované. Air New Zealand jiné cestující nepustí na palubu. Nová realita, říká dopravce

Boeing 787-10 v barvách Air New Zealand. Foto: BoeingBoeing 787-10 v barvách Air New Zealand. Foto: Boeing

Nové opatření začne platit od 1. února, aby měli cestující čas se připravit.

Nový Zéland od listopadu částečně otevře své hranice pro přílety ze zahraničí. Podmínkami pro vstup ale v podstatě umožní jen návrat svých občanů. Hlavní novozélandský dopravce Air New Zealand současně oznámil, že bude požadovat po všech cestujících na mezinárodních linkách očkování.

Po australském dopravci Qantas jde o druhou velkou aerolinku, která bude přepravovat pouze lidi s vakcinací. Od 1. února jiné cestující na palubu nepustí. „Připravujeme se na obnovení spojení se světem, a proto říkáme lidem dopředu, co musí splnit, aby s námi mohli letět,“ řekl šéf Air New Zealand Greg Foran. Povinné očkování proti Covid-19 označil za „novou realitu mezinárodního cestování“.

„Povinná vakcinace ochrání naše zaměstnance i cestující. Budou moci cestovat s klidem v duši, že splnili stejné požadavky na ochranu zdraví,“ dodal Foran. Připustil, že část zákazníků i zaměstnanců s tímto krokem souhlasit nebude.

Povinnost se bude týkat všech cestujících nad 18 let. Cestovat budou moci i ti, kteří jsou neočkováni a doloží lékařské potvrzení, že očkováni nemohli být ze zdravotních důvodů.

Nový Zéland od listopadu otevře částečně své hranice. Podmínkou bude ale přílet jen očkovaných cestujících a 14denní karanténa.

Tagy Air New Zealand očkování Covid-19
140 komentářů