Jedním Airbusem A380 to nekončí, nový britsko-americký dopravce si pořídí další tři

První Airbus A380 společnosti Global Airlines. Zdroj: Twitter.com - James AsquithPrvní Airbus A380 společnosti Global Airlines. Zdroj: Twitter.com - James Asquith

Vedoucí pozice ve firmě doplnily v minulých týdnech velká jména z oboru, společnosti má mít další kapitál a silnou podporu investorů.

Společnost Global Airlines se podle slov svého generálního ředitele Jamese Asquitha dohodla na pořízení dalších tří Airbusů A380. Do pozornosti novinářů i lidí z leteckého prostředí se nová britsko-americká aerolinka dostala před měsícem, kdy kromě akvizice prvního superjumba a prvních informací představila také svou vizi vrátit eleganci a luxus „zlaté éry létání“.

Podrobnosti k akvizicím dopravce neuvedl, zveřejnit je chce v následujících měsících. První Airbus A380 měl získat za „osmimístnou částku“. Prodala mu jej údajně německá firma Doric Aviation, která se specializuje mimo jiné také na byznys spojený s financováním a pronájmy letadel. Stroj létal v minulosti pro Singapore Airlines a později pro HiFly pod registrací 9H-MIP.

Zprávy o založení „zázračně“ nadějných leteckých společností, které chtěly změnit letectví, již v minulosti obletěly novinářský svět několikrát. Příběh Global Airlines se však od nich podle mnoha expertů liší tím, že za ním stojí lidé s bohatými zkušenostmi v oboru, kteří navíc mají i možnosti financování postavené na reálných základech.

Reklamní plakát společnosit Global Airlines, která chce vrátit "zlatou éru létání".Zdroj: Twitter.com - James Asquith

Reklamní plakát společnosit Global Airlines, která chce vrátit „zlatou éru létání“.
Zdroj: Twitter.com – James Asquith

Nová velká jména z oboru, další kapitál i silná podpora investorů

Vedoucí pozice ve firmě doplnily v minulých týdnech jména jako Jacqueline Suttonová, bývala ředitelka pro styk se zákazníky společnosti Rolls-Royce, nebo Pierre Madrange a Ian Black, oba s bohatými zkušenostmi v letectví, a to jak v létání, tak na manažerských postech ve firmách jako XL Airways či SR Technics.

James Asquith, který za Global Airlines stojí, založil a vlastní také cestovní platformu Holiday Swap. Firma má mít další kapitál, silnou podporu investorů a několik desítek milionů na rozvoj letecké společnosti. Již na jaře příštího roku chce s Airbusy A380 v prémiových konfiguracích zahájit transatlantické lety z Londýna do New Yorku a Los Angeles.

Tagy A380 Airbus A380 Global Airlines
8 komentářů