Praha vybrala projektanta pro Bělohorskou. Rekonstrukce má začít 2021

Nová podoba Bělohorské ulice v Praze. Vizualizace: IPR PrahaNová podoba Bělohorské ulice v Praze. Vizualizace: IPR Praha

Rada hlavního města Prahy učinila další krok k rekonstrukci Bělohorské. Na základě výběrového řízení schválila firmy na zpracování projektové dokumentace.

Rada hlavního města Prahy učinila další krok k rekonstrukci Bělohorské. Na základě výběrového řízení schválila firmy na zpracování projektové dokumentace. Vítězem je společnost PUDIS ve sdružení s Metroprojektem Praha. Náklady na pořízení projektu budou 19 milionů korun.

Cílem je podle Institutu plánování a rozvoje (IPR) vytvořit prosperující obchodní ulici, kde budou lidé chtít trávit čas a která poskytne bezpečné podmínky pro různé způsoby dopravy. Úsek, u kterého je plánována rekonstrukce, začíná v ulici Dlabačov a končí u křižovatky s Patočkovou ulicí.

„Bělohorská má velký potenciál stát se jednou z nejkrásnějších pražských tříd,“ uvedla náměstkyně primátorky Petra Kolínská. Ve zmíněném úseku Bělohorské mají vzniknou nové plácky s lavičkami či nové přechody; dojde i na opravu místních schodišť. Studie IPR rovněž počítá s úpravou stávajících chodníků, které budou rozšířeny a vydlážděny. Rekonstrukce má začít za necelé tři roky.

Podoba tramvajových smyček Pod Královkou a Dlabačov a přilehlého území bude řešena samostatnou studií.

Tagy Bělohorská Dlabačov IPR praha rekonstrukce
3 komentáře