Jaký bude rok 2024 v české dopravě. Ptejte se ministra dopravy Martina Kupky

Martin Kupka při natáčení podcastu Cesty Zdopravy.cz. Autor: Zdopravy.cz/Ondřej KubalaMartin Kupka při natáčení podcastu Cesty Zdopravy.cz. Autor: Zdopravy.cz/Ondřej Kubala

Dotazy na Martina Kupku pište zde v diskusi až do úterního podvečera.

Hned na začátek nového  roku pro vás připravujeme podcast Cesty Zdopravy.cz s ministrem dopravy Martinem Kupkou. Je to už rok, co přijal pozvání k mikrofonu Ondřeje Kubaly naposledy. Tehdy šlo o posluchačský speciál, který byl věnován pouze čtenářským dotazům. Podobné to bude i nyní, kde dotazům čtenářské obce vyhradíme zhruba polovinu pořadu.

V nově připravovaném díle se zaměříme především na začínající rok 2024 a novinky, které přinese české dopravě. Na železnici by mělo jít o poslední rok bez výhradního provozu pod zabezpečovačem ETCS na vybraných koridorech. Opravdu tomu tak ale bude?

Probereme také změny v bodovém systému a dopravních předpisech, zaměříme se na rekordní rozestavěnost českých dálnic (tedy hlavně jestli vydrží i v dalších letech) nebo na přípravu české dopravy na příchod autonomní mobility na kolejích i silnicích.

A jak bylo zmíněno, velký prostor dostanou čtenáři deníku Zdopravy.cz. Své dotazy na Martina Kupku  pište zde v diskusi až do úterního podvečera.

Tagy Doporučeno Martin Kupka podcast Cesty Zdopravy.cz
415 komentářů