Jak bude vypadat proměna souprav metra C: Uvažuje se o výměně čalounění za plast

Testovací vagon v "plastovém" designu na lince metra C. Pramen: DPPTestovací vagon v "plastovém" designu na lince metra C. Pramen: DPP

Dopravní podnik hlavního města Prahy chystá na příští léta obnovu interiéru souprav metra M1 od Siemensu, které jezdí na trase

Dopravní podnik hlavního města Prahy chystá na příští léta obnovu interiéru souprav metra M1 od Siemensu, které jezdí na trase C. Jak bude taková proměna vypadat, se deník Zdopravy.cz zeptal mluvčí DPP Anety Řehkové.

Co přesně se v interiéru souprav metra na trase C změní?

Otázka definitivní podoby modernizace interiéru vlaků metra typu M1 ještě nebyla uzavřena. Uvažuje se o výměně čalouněných sedáků za plastové, instalaci úspornějšího LED osvětlení interiéru a obnově povrchové úpravy části vnitřních ploch. Prozatím jako o samostatném projektu je uvažováno o modernizaci informačního systému pro cestující a instalaci bezpečnostního kamerového systému.

Jak budou vypadat nové sedačky (kdo bude jejich dodavatel)?

V současné době společnost Siemens testuje ve zkušebním provozu s cestujícími na voze číslo 4270 (souprava s čelními vozy 4147-4148) nová plastová sedadla. O definitivní podobě bude rozhodnuto na základě vyhodnocení zkušebního provozu.

Testovací design vagonu na lince metra C. Pramen: DPP

Testovací design vagonu na lince metra C.
Pramen: DPP

Kde bude omlazení probíhat?

Modernizace interiéru proběhne dodavatelským způsobem společností Siemens. Předpokládá se, že realizace proběhne v prostorách depa Kačerov.

V jakých termínech?

Výměna sedadel a dalších prvků interiéru je řešena jako součást připravované generální opravy stupně N7.
O bezpečnostním a informačním systému dosud nebylo rozhodnuto. (K redesignu vlaků má dojít po roce 2019, pozn. aut.)

Tagy dpp linka C metro redesign vlaky
26 komentářů