Jablonec nad Nisou je dočasně bez tramvaje, důvodem jsou velké opravy ve městě

Pohled na tramvajovou trať v Jablonci nad Nisou z Tyršových sadů do ulic Budovatelů a Poštovní. Foto: Petr Vitvar / www.mestojablonec.czPohled na tramvajovou trať v Jablonci nad Nisou z Tyršových sadů do ulic Budovatelů a Poštovní. Foto: Petr Vitvar / www.mestojablonec.cz

Obyvatelé Jablonce nad Nisou i Liberce si mohou od včerejšího dne vyzkoušet, jaké to je jezdit mezi oběma městy bez

Obyvatelé Jablonce nad Nisou i Liberce si mohou od včerejšího dne vyzkoušet, jaké to je jezdit mezi oběma městy bez přímého tramvajového spojení. Jeho ukončení kvůli přístupu Jablonce stále hrozí.

Od neděle začala výluka v úseku Vratislavice nad Nisou – Jablonce nad Nisou, místo tramvají jezdí autobusy. Důvodem je rozsáhlá oprava inženýrských sítí v Jablonci nad Nisou, která omezila i provoz tramvají. Uzavírky potrvají do konce listopadu.

Na velké komplikace se kvůli této akci musejí připravit i řidiči v Jablonci nad Nisou, stejně tak i cestující v jablonecké MHD. Práce zcela uzavřely křižovatku ulic Poštovní a Budovatelů včetně mostu k ulici U Balvanu.

Práce začaly později kvůli tomu, že jablonecká radnice nestihla včas vysoutěžit dodavatele stavby. Původně měly začít už v červenci, aby nezasáhly do rušnějších částí roku. Zpoždění způsobily problémy s výběrem dodavatele i odvolání některých obyvatel ke stavebnímu řízení. Město v pondělí odpoledne oznámilo, že kvůli sporům o stavební povolení ještě křižovatku nakonec nechá otevřenou.

„V ulici Budovatelů bychom rádi dokončili rekonstrukci křižovatky zhruba do poloviny objektu lázní, v ulici Poštovní vzhůru až po vchod do polikliniky. Plyn musí být v polovině října opět propojený, do konce listopadu musí být hotové dočasné povrchy ulic a vrácené koleje. Hodně bude záležet na počasí,“ konstatoval vedoucí odboru rozvoje Otakar Kypta s tím, že stavba by měla další etapou pokračovat na jaře příštího roku.

Objízdné trasy povedou od křižovatky Turnovská ve směru na Liberec ulicí Skřivánčí, Vodní a z ní vlevo ulicí U Nisy do ulice Liberecká a dál k okružní křižovatce Tovární. Ve směru od Liberce bude objízdná trasa vedená od OK Tovární ulicí Libereckou na křižovatku s ulicí Vodní, do které budou moci odbočit všichni kromě nákladních automobilů delších jak 12 m. Ty budou muset pokračovat dále ulicí Libereckou, následně Budovatelů až na křižovatku s u licí u Nisy, do které odbočí doprava a touto částečně jednosměrnou ulicí se dostanou na křižovatku s ulicí Vodní, do níž pak budou moci odbočit doleva a pokračovat směrem do ulice Skřivánčí a tou opět na Novou Pražskou a k okružní křižovatce Turnovská. Po nových trasách jezdí i autobusy MHD.

Podrobné informace jsou na stránkách Jablonce. Celý rozměr má zjevně i značně politický rozměr.

https://www.facebook.com/jakub.chuchlik/posts/2501972133174137

Tagy Jablonec nad Nisou tramvaj Liberec - Jablonec nad Nisou uzavírky v Jablonci nad Nisou
20 komentářů