Iveco porazilo v Karlových Varech Mercedes, dodá až 19 autobusů na CNG

Autobus Iveco Urbanway v garážích Dopravního podniku Karlovy Vary. Foto: DPKVAutobus Iveco Urbanway v garážích Dopravního podniku Karlovy Vary. Foto: DPKV

Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) bude od dubna vozit cestující pouze nízkopodlažními autobusy. Umožní to dodávka až 19 autobusů značky

Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) bude od dubna vozit cestující pouze nízkopodlažními autobusy. Umožní to dodávka až 19 autobusů značky Iveco od společnosti Zliner, která vyhrála veřejnou soutěž za 130 milionů korun.

Vítězství Zlineru, který je jedním z největších dealerů Iveca v zemi, vyplývá z registru smluv. Podle podepsaného rámcového kontraktu by měla začít dodávka až 19 autobusů příští rok.  Všechny budou s pohonem na stlačený zemní plyn.

Nové autobusy budou klimatizované, cestujícím nabídnou i USB zásuvky na dobíjení drobné elektroniky a wifi připojení. DPKV podle rámcového kontraktu může koupit 8 dvanáctimetrových městských autobusů Iveco Urbanway a 2 osmnáctimetrové Urbanway a až 9 autobusů Iveco Crossway Low Entry. Podle plánu DPKV by jich mělo být dodáno celkem 14 kusů příští rok, dalších pět v roce 2020. Letos firma musela první tendr na až 25 autobusů zrušit, protože nikdo nepodal nabídku.

Podle místopředseda představenstva pověřeného řízením DPKV Lukáše Siřínka může dojít nákupem nových vozů k vyřazení starších autobusů. „Vyřadíme staré autobusy Karosa, od dubna příštího roku bude náš vozový park plně nízkopodlažní,“ řekl Siřínek.

DPKV zatím nezveřejnil na svém profilu zadavatele písemnou zprávu o průběhu soutěže. Podle Siřínka měla zájem ještě společnost EvoBus CZ, která v Česku prodává autobusy Mercedes-Benz a Setra. DPKV má ve flotile podle výroční zprávy 97 autobusů.

Tagy Dopravní podnik Karlovy Vary DPKV Iveco Iveco Crossway Iveco Urbanway MHD Karlovy Vary
5 komentářů